2013. március 9., szombat

" Dróton gyün a petró! "


Itt a tavasz! A bekötő út mellett kizöldelt a szántó, odavonzva őzeket, nyuszikat. A fácánkakasok szerelmesen követik kiválasztottukat, kis odafigyeléssel begyűjthettük volna a vasárnapi ebédre valót.
A bekötő út még egy meglepetést tartogatott,  egyik oldalán nagyfeszültségű oszlopokat állítottak fel. A 4-esről a forduló hatalmas kátyúit betömték, az utat egyenesre boronálták, kétszer sikerült hármasba is felkapcsolni a lovardáig. Pár hét és Európa viharos sebességgel beköszönt a tanyavilágba.





Mindenkit kicsalogatott a kellemes tavaszi napsugár, pingpongasztal a kert közepén, körülötte gyerekek ütögették a labdát. Őket a kutyák követték az elgurult labdákat begyűjtve.
Kati, Babilon gazdája is nagy bejelentéssel fogadott minket. Babilon fogyott, a heveder annyira összeér, hogy már be tudja csatolni. Felnyergelte és kivonult az erdőbe a lóval fogyókúrázni. Tényleg, valamennyit valóban karcsúsodott, de ehhez nagyon erősen meg kellett nézni Babilon pocakját.





Carlos is terepről tért be, rendesen leizzasztva, most nem akarta megváltani a világot. Alattam is becsületesen dolgozott, egyenletes ügetést produkálva. Kengyel nélkül tanügettem és végre nem kapaszkodtam.
15 perc után áttértünk az osztálylovaglásra. Ragyogóan éreztem magam, Carlos minden utasításomat maradék nélkül végrehajtotta. Ilyen napokról álmodom.



Az EU odafigyel a lovakra, ami azt jelenti, hogy nem elég a karámban egy szimpla esőbeálló lófejenként. Követelmény, hogy a komfortot a lovak is élvezhessék, és a beállót három oldalról védetté kell átalakítani. Istvánnak ez lehetőséget adott, hogy az összes fölösleges furnér lemezét felhasználja válaszfalnak. Ahol elfogyott, ott átlátszó műanyag lap pótolta a hiányt. István ezt is megmagyarázta, legalább világos lesz. Mert ez roppant fontos!
Kőrbe álltuk és rengeteg okos tanáccsal láttuk el a szerelőket. Zeusz nem csípte a hangos kopácsolást, tisztes kőröket írt le. Az alma reményében azért odaoldalazott mögém, taknyos orrával beleszuszogva a nyakamba.

Újabb döntés született a nyári lovastúrára. Vonat elvetve, busszal tesszük meg a 700 km-t. Ennek sajnos az lesz az ára, hogy kutyánk nem jön velünk. Ő még nem tudja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése