2013. június 1., szombat

Friss hírek a lovardából





Régen voltunk, sok a változás Vasadon. Első szomorú hír, Bertalan, a német juhász kutya elment. Kullancs áldozata lett, egy nap alatt földre terítette a betegség. Sírja a kiskert csöndes sarkában fekszik.







Második hír, Babilon fogyókúrája véget ért. A sok mozgás munka megtette hatását, snájdig pónit varázsolt belőle Erika, elhagyhatta a lovardát. Sajnálom, hogy elment, ő volt az egyetlen ló, amelyikre segítség nélkül fel tudtam ülni.
Istálló padlásához vezető garádics is elkészült, a tetőtér alakul, a nyári lovas tábor alatt ott lesz a szállása a gyerekeknek.

Mivel az istálló üresen áll, a lovak éjjel nappal kint tanyáznak, a fecskék rögtön fel is fedezték maguknak a nyugis helyet, építkezésbe fogtak. Leonidasz cica pedig a vadászatukba. A fecskék a második nekifutásra olyan helyet választottak az istálló gerendáján, ahova a macskapracli már nem ér el, növekszik a tapasztott fészek.
Carlost kaptam. Meglepetésemre végig azt csinálta, amit kértem tőle. Ha már ennyire jóindulatú, hát újabb gyakorlatokat kezdtünk vele. Egyszer volt csak engedetlen, amikor is párom száraz kenyérrel kínálta a mellette lévő karámban Zeuszt. Nem volt nyerő ötlet, Carlos meghallotta a csámcsogást, visszafordult és bevitt a karám sarkába koldulni.
Fárasztó volt az óra, főleg, hogy egy ideje már terepre jártunk bóklászni és ki is maradt a pünkösdi hétvége a szülinapi kirándulás miatt. Erika keményen hajtott, a lábam még mindig kalimpál, megesküdött, legközelebb a nyereghez köti, ha nem tartom rendesen.



Utánam nem jött senki lovagolni, Erikáék délutáni programja az árokparton egy kis fűkaszálás volt. Ráértünk, velük tartottunk. István előhozta a kis traktort. Vasvillát, gereblyét beledobálta, mögé kötötte a fűnyírót, komoly egy deci benzinnel megtankolta a járgányt. Beültünk az utánfutóba. Párom jelentkezett sofőrnek, két perces oktatást kapott, kirobogtunk az erdő szélére.
István beizzította a fűnyírót, ketten Erikával összehúztuk kupacokba a füvet, párom hányta a vasvillával az utánfutóra. Pikk-pakk begyűjtöttünk a lovaknak háromnapi adagot. 
Erika rukkolája elszabadult a kiskertben, téptünk egy szatyorral salátának a tojásos nokedlihez. 

Már nem volt kedvünk bodzavirágot szedni, ott egye meg a fene, idén kimarad a bodzaszörp.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése